Muzej za umjetnost i obrt plasirao se među trideset finalista natječaja Moj ZABA START 2019.

Projekt MUO digitalni info display odnosi se na postavljanje digitalnog info displaya u muzejski prostor kako bi posjetitelji na jednom mjestu mogli dobiti sve informacije o muzeju s ciljem promicanja kulturne baštine, zbirki muzeja i stvaranje dodatne vrijednosti za MUO i hrvatsku kulturnu scenu

Stručna komisija Zagrebačke banke među velikom je konkurencijom izabrala trideset finalista šestog izdanja Moj Zaba Starta koji će se tijekom listopada boriti za naklonost komisije, ali i javnosti, a među njima je i Muzej za umjetnost i obrt sa projektom MUO digitalni info display u kategoriji Kultura i znanost.

Postavljanjem MUO digitalnog info displaya u muzejski prostor – atrij muzeja – posjetitelji bi na jednom mjestu mogli dobiti sve informacije o muzeju (informacije o stalnom postavu, tekućim i nadolazećim izložbama, predavanjima, kreativnim radionicama, koncertima, vodstvima i dr.) tijekom cijele godine. Projekt je zamišljen kao “digitalno mjesto” za povećanje dostupnosti informacija o muzeju. Putem MUO digitalnog info displaya posjetitelji bi na jednom mjestu preko touch screen-a mogli pretraživati muzejske predmete, a u planu je postavljanje i digitalnih izložbi, virtualne šetnje muzejom, promotivnih klipova o muzeju, ali i uvođenje interaktivne igre za najmlađe. Na ovaj način Muzej za umjetnost i obrt ne samo da uvodi digitalan sadržaj u muzejski prostor, već doprinosi i promociji muzeja, ali i informiranju i educiranju posjetitelja, kako domaće publike tako i turista.

Moj Zaba Start idealan je put za stvaranje nove publike, ali i razlog više da mlađa populacija stekne naviku što češćeg odlaska u muzej, jer on digitalizacijom postaje novo moderno mjesto za druženje.

Projekt MUO digitalni info display možete podržati glasovanjem koje za javnost počinje 1. listopada na stranici www.mojzabastart.hr

Više o MUO projektu:

http://www.mojzabastart.hr/home/projekt-muo-digitalni-info-display