[radionica] izrada silueta od Varteksovih tkanina na lutkama /Dan otvorenog trga /28.9./10-14h

Dan otvorenog trga – radionica izrada silueta od Varteksovih tkanina na lutkama

U subotu 28. rujna održava se Dan otvorenog trga – manifestacija koja se prvi put održala 30.9.2014., a u sklopu koje institucije smještene na jednom od najljepših gradskih trgova – Trgu Republike Hrvatske, otvaraju svoja vrata građanima i nude im različite programe.

U MUO smo, uz izložbu Priče koje kroje Varteks, pripremili radionicu IZRADA SILUETA OD VARTEKSOVIH TKANINA NA LUTKAMA u organizaciji Varteksa, Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i MUO.

Radionica će se održati u subotu 28. 9. od 10 do 14 sati ispred Muzeja za umjetnost i obrt, na Trgu Republike Hrvatske.
(U slučaju lošeg vremena, u atriju MUO.)

Radionica je namijenjena svim uzrastima koji na zanimljiv i zabavan način žele ući u svijet modnih dizajnera i okušati se u stvaranju vlastitih kreacija. Svi potrebni materijali bit će osigurani.

Voditeljice radionice su Ana Majdandžić i Sara Strgačić, studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Povodom Dana otvorenog trga, sudjelovanje je besplatno, a prethodna najava nije potrebna. Radionica će se održavati od 10 do 14 sati, a vi dođite kada možete i ostanite koliko želite.

Samo za Dan otvorenog trga, cijena ulaznica za razgled MUO je jedinstvena  i iznosi 20 kn, a u Museum shopu mogu se nabaviti katalozi po najnižim cijenama.

Veselimo se Vašem dolasku!

______________________________

Priče koje kroje Varteks izložba je koja vraća u prošlost i otvara pogled u budućnost kroz zanimljive isječke iz prošlosti i sadašnjosti jedne od najznačajnijih tvrtki hrvatske tekstilne i modne industrije – Varteks.

Uz izložbu je osmišljen ciklus zanimljivih radionica u organizaciji Varteksa, Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i MUO.

Nakon Crtanja modne kreacije, Oslikavanja Varteksovih tkanina i Oslikavanja Varteksovih gotovih odjevnih predmeta, na redu je četvrta i posljednja radionica: IZRADA SILUETA OD VARTEKSOVIH TKANINA NA LUTKAMA.