Radionica sa stilom – Gotika: vitraji od papira /21.9./10-14h

Radionica sa stilom – Gotika: vitraji od papira

subota, 21. 9., 10-14 sati, MUO

U sklopu projekta Priče sa stilom* organizirana je radionica izrade vitraja od papira.

Na početku ćemo u dvorani Gotike Stalnog postava pogledati kratku uvodnu prezentaciju o razdoblju gotike u likovnim umjetnostima. Nakon toga polaznici će izrađivati vitraje od paus papira po uzoru na prekrasne gotičke prozore od obojenog stakla.

Radionica je namijenjena svim uzrastima, a prijava nije potrebna.

Cijena radionice je 20 kuna te uključuje i ulaznicu za muzej (s kojom možete razgledati Stalni postav i izložbu Priče koje kroje Varteks).

Voditeljica radionice: Iva Novak, muzejska pedagoginja MUO

________________________

* Priče sa stilom program je koji provode MUO i Knjižnice grada Zagreba. Ovim interdisciplinarnim muzejsko, književnim i kazališnim programom publici približavamo pojedina umjetnička razdoblja (rujan – gotika, listopad – renesansa, studeni – barok). Kao uvod, Pedagoški odjel MUO za svaki stil priprema edukativno-kreativnu prezentaciju i radionicu u prostoru Gradske knjižnice, koju kasnije ponavljamo u MUO. Centralno događanje svakog mjeseca je Priča sa stilom koja se održava u MUO, a sastoji se od uvoda o stilskim obilježjima u likovnim umjetnostima, zatim predstavljanja književnosti toga razdoblja, te dramskim prikazom odabranog književnog ulomka u izvedbi organizacije Rebel.

Više o programu Priče sa stilom pogledajte ovdje.