Primamo prijave za Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom

Kao jedan od popratnih programa izložbi Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji Muzej za umjetnost i obrt tijekom srpnja i kolovoza organizira Masterclass sa suvremenim umjetnikom Lukom Kedžom.

ALEKSANDROV ADAPTER
Masterclass s Lukom Kedžom:

Opis:

Masterclass s Lukom Kedžom istražuje alternativne pristupe i procese u kreiranju fotografske ideje i njezine prezentacije. Namijenjen je studentima/cama i umjetnicima/ama koje zanima fotografija s naglaskom na alternativno poimanje fotografskog medija naslanjajući se na izložbu Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji.
Polaznici/e će u prvom terminu predstaviti svoje radove uključujući i projekt na kojem recentno rade ili žele raditi. Poželjno je da sa sobom ponesu materijal s kojim žele raditi, u fizičkom ili digitalnom obliku. Svi modeli i pristupi radu su dozvoljeni.

U obzir dolaze: crno-bijeli ili kolor negativ, dijapozitiv, polaroid, klasična digitalna fotografija i ink jet print, digitalna fotografija i svaki ostali digitalni ili analogni vizualni zapis.

Grupa će zajedno dogovoriti teme na kojima će polaznici/e raditi.

Na drugom sastanku, čiji termin će se dogovoriti s polaznicima/ama uređuje se materijal i priprema za samostalni rad i daljnje istraživanje.

Naglasak ove radionice je na eksperimentiranju, na procesu, izlaženju iz tradicionalnih okvira, tj. na kreativnom razmišljanju i rješavanju problema.

Od materijala potrebno je imati:

– Povećanja fotografija (sasvim su dovoljni mali radni printovi formata 10×15 cm)

– fotografije radova  na USB za predstavljanje

– fotoaparat

– računalo


Mjesto održavanja radionice: Muzej za umjetnost I obrt, Zagreb

Prijave s kratkom biografijom poslati do 5. srpnja na: iva.prosoli@muo.hr

Luka Kedžo rođen je 1986. godine u Dubrovniku. Po obrazovanju fotograf, završio je diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu no vrlo brzo počinju ga zanimati druge vrste izričaja. Dobitnik nagrade za najboljeg mladog autora 2011. godine na 46. Zagrebačkom salonu. Organizirao je i održavao niz fotografskih radionica, a od 2015. godine asistent je pri Sveučilištu u Dubrovniku na studiju Mediji i kultura društva i studiju Restauracije. Djeluje od 2010. godine unutar umjetničke formacije KH (Komična Hunta) koju je osnovao s Damirom Ivankovićem i Ivom Kušekom, a s kojom su dobili prvu nagradu Franco Jesurun na natječaju radionica Squeeze it za performativni rad Perfurmance. Rad KYKLOP mogli smo vidjeti u različitim varijantama, od Salona mladih gdje je spojio fotografski medij i instalaciju, do izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnosti 2016. i Finala nagrade Radoslav Putar 2016. u MMSU u Rijeci, gdje je rad bio izložen kao predmeti u prostoru. Dobitnik Grand Prixa 33. Salona mladih 2016. godine.