[Radionica] FOTOSTOP @MUO /2-6.7./11-14h

FOTOSTOP @MUO

Ljetni praznici već traju, a još ste u Zagrebu? Autostop nije opcija, no fotostop jest!

Izložbom Aleksandar Rodčenko: revolucija u fotografiji predstavljen je fotografski opus jednog od najvažnijih predstavnika ruske avangarde. Ovaj svestrani umjetnik najznačajnije promjene unosi upravo u mediju fotografije. Smatrao ju je umjetnošću novog doba koja treba prestati biti odraz stvarnosti te postati nositelj novih ideja s ciljem promjene i unapređenja društva. Njegove fotografije odlikuje eksperiment.

Na radionici FOTOSTOP @MUO prvo ćemo uz vodstvo razgledati izložbu. Nakon toga demonstrirat ćemo tehnike fotomontaže i fotokolaža – kako digitalne, tako i analogne. A zatim se i sami okušati u eksperimentiranju! I to u duhu našeg novog doba.

Paralelno će se održavati dvije radionice prilagođene različitim dobnim skupinama:

  • predškolarci i osnovnoškolci izrađivat će fotokolaže i fotomontaže
  • srednjoškolci i odrasli izrađivat će fotomontaže i kratke video uratke u tehnici stop-animacije.

Radionice će se odvijati od 2. do 6. srpnja, svakodnevno od 11 do 14 sati.

Namijenjene su svim uzrastima – ovisno o dobi, polaznike ćemo podijeliti u dvije skupine.

Prijave nisu potrebne, a radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnijoj grupnoj cijeni: predškolarci besplatno, učenici i umirovljenici 15kn, odrasli 30kn). Ako na Fotostopiranje dolazite više dana, ulaznicu je potrebno kupiti samo prvi put.

Pozivamo polaznike da sa sobom ponesu telefone s kamerom (i kablom za prijenos fotografija) te fotografije (vlastite, obiteljske, nepoznate, izrezane iz časopisa i slično; originalne (koje ćemo prvo skenirati), isprintane ili pak u digitalnom obliku). No bez brige, za one koji na Fotostop krenu praznih džepova, mi ćemo pripremiti materijal.

Vidimo se u MUO!

Zagreb Museums #zagreb #museums