CRTAMO SECESIJU

u subotu 1. lipnja, od 11 do 13 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt.

Radionica je osmišljena kao hrvatski doprinos natječaju koji provodi Réseau Art Nouveau Network, a sam natječaj dio je pripreme za proslavu Svjetskog dana secesije (više pročitajte na linku).

Na radionici ćemo u nekoliko likovnih tehnika interpretirati odabrana secesijska stubišta.

Vi jednostavno budite kreativni, a mi ćemo radove prijaviti na natječaj.

Radionice su namijenjene svim uzrastima. Prijave nisu potrebne, a program je besplatan.

Oni s više avanturističkog duha, natječaju se mogu priključiti i tako da sami potraže secesijska stubišta po gradu te ih fotografiraju i/ili nacrtaju. Svoje radove zajedno sa popunjenim formularima (OBRAZAC FOTO, OBRAZAC CRTEŽI) mogu poslati na edukacija@muo.hr a mi ćemo se pobrinuti da stignu na pravu adresu.

Događanje je posvećeno temi Art Nouveau stubišta. Apsolutne okosnice zgrade, te prostori cirkulacije ponekad namijenjeni širenju prirodnog svjetla u interijerima nisu izbjegli kreativni nagon pokreta. Secesijski obrasci rašireni su u brojnim oblicima kako bi se prilagodili korisnicima i vlasnicima. Povodom Svjetskog dana secesije 2019. godine istaknut će se ovakvi prostori, ponekad veličanstveni i impozantni, ponekad diskretni i uski, ali uvijek od izuzetne važnosti.

Réseau Art Nouveau Network poziva javnost da predstavi najistaknutije stubište Art Nouveau pokreta, prema njihovom mišljenju.

Ovim putem pozivamo vas i na proslavu Svjetskog dana secesije u MUO u subotu 8. lipnja u 11 sati, kada ćemo izložiti radove nastale na ovoj radionici te premijerno prikazati film Secesija bez granica nastao u sklopu projekta Art Nouveau Danube.