MUO na meniju /radionice i izložba /23.-27.4.

U sklopu 24. edukativno muzejske akcije pod naslovom (PRE)HRANA Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje s programom MUO na meniju. I što nam je to na meniju? Nudimo delikatesnu edukativnu izložbu Tko gricka muzejsku građu?  te slasne proljetne kreativne radionice tematski vezane uz spomenutu izložbu i Stalni postav. Inspirirani bubicama koje vole muzejske predmete, izrađivat ćemo likovna djela u raznim tehnikama (od grafika do kaširanja), a pri interpretaciji kukaca, njihovih tunela i ostalih zanimljivih posljedica njihovog grickanja, prelazit ćemo granicu između figurativnog i apstraktnog.

Radionice za građanstvo održavaju se tijekom proljetnih praznika, svakodnevno od 23. do 27. travnja, radnim danima od 10 do 16 sati, a subotom od 10 do 14 sati.

Radionice su namijenjene svim uzrastima. Prijave nisu potrebne, a program je besplatan uz kupljenu ulaznicu (prema povoljnoj grupnoj cijeni: predškolarci besplatno; učenici 15 kn).

Za grupe, vodstvo po Stalnom postavu, izložbi Tko gricka muzejsku građu? i radionice organiziraju se prema dogovoru na e-mail edukacija@muo.hr.

Cijena ulaznice za grupni posjet škola je 15 kn po učeniku, a vodstvo i radionica su besplatni. Nastavnici u pratnji ne plaćaju ulaznicu.

Edukativna izložba
18. travnja – 18. svibnja 2019., Muzej za umjetnost i obrt

Znamo da se muzejski predmeti često smatraju hranom za oči ili dušu, no kome su oni zaista dio prehrane? Kome dijelovi muzejskih fundusa završavaju u želucu?

Na edukativnoj izložbi pokazat ćemo tko bi to rado grickao muzejsku građu i kako se s tim gladušima bore restauratori.

Kako bi muzejski predmeti ostali hrana za duše i oči nekih budućih naraštaja, jako je važno spriječiti da postanu dio nečijeg menija, a štetu koja je nastala prije dolaska u muzej sanirati.

Na pojedinim (pojedenim) primjerima iz naših restauratorskih radionica za tekstil, namještaj, slike i skulpture vidjet ćete posljedice koje ostavljaju razne životinjice, a uključuju i (gledano pod mikroskopom) vrlo zanimljive i zagonetne kompozicije poput ove na slici!

Osim toga, možete razgledati i predmete u Stalnom postavu, koje, nadamo se, više nitko ne gricka!

Izložba je dio programa MUO na meniju osmišljenog povodom 24. muzejske edukativne akcije (PRE)HRANA. A na meniju su slasne proljetne kreativne radionice tematski vezane uz ovu delikatesnu izložbu.

Radionice za građanstvo održavaju se tijekom proljetnih praznika, od 23. do 27. travnja, radnim danima od 10 do 16 sati, a subotom od 10 do 14 sati.

Radionice su namijenjene svim uzrastima, prijave nisu potrebne, a program je besplatan uz kupljenu ulaznicu.

Za grupe, vodstvo po Stalnom postavu, izložbi Tko gricka muzejsku građu? i radionice organiziraju se prema dogovoru na e-mail edukacija@muo.hr .

Muzej za umjetnost i obrt, 2019.

Ravnatelj: Miroslav Gašparović

Autorica izložbe: Iva Novak
Postav: Iva Novak i Marta Kuliš Aralica

Restauratorice: Iva Čukman, Ksenija Pintar, Jasminka Podgorski, Antonina Srša

Informatička podrška: Zoran Svrtan

Odjel za marketing i PR: Vesna Jurić Bulatović; Marija Jurkić, Marina Lukić, Vesna Validžić
Odnosi s javnošću: Andrea Gerenčer