RADIONICA STEM Irizacija – ulovljena duga /18.3./10-11:30

U ponedjeljak u 10 sati u Muzeju započinje prva radionica u sklopu projekta IV. DARoviti tjedan, Udruge za darovitost DAR.

STEM u likovnoj umjetnosti (Irizacija – ulovljena duga)

OPIS RADIONICE
Irizacija je svojstvo nekih tvari da u određenim uvjetima reflektiraju svjetlost u duginim bojama. Prisutna je u prirodi – primjerice u mineralima, ali i na nekim pticama, kukcima, ribama, školjkama. S obzirom da je jako atraktivna, koristi se i u umjetnosti.
Na radionici ćemo sa znanstvene strane objasniti zašto dolazi do irizacije. Zatim ćemo pogledati predmete u Stalnom postavu MUO na kojima je vidljiva. Na kraju ćemo i sami pokušati „uhvatiti“ dugine boje na papiru.

Voditeljice:
Iva Novak, mag. educ hist. art. i mag. hist. art. (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); kustos i muzejski pedagog. Sedam godina surađuje ili radi u Pedagoškom odjelu MUO što uključuje osmišljavanje i vođenje pedagoškog programa uz povremene izložbe i Stalni postav, postavljanje izložbi radova, rad s različitim grupama posjetitelja. Autorica je triju radnih knjižica – publikacija za djecu te triju digitalnih aplikacija za mlade.

Marta Kuliš Aralica, mag. educ. philol. angl. i mag. hist. art (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); muzejski pedagog. Radi niz godina kao profesor engleskog jezika raznih dobnih skupina, koordinator i organizator programa za vrtićku dob, autorica tematskih radionica za djecu za vrijeme rada u školama, organizira izložbe suvremenih umjetnika i fotografa. Od 2017. radi u Pedagoškom odjelu MUO.

http://www.udrugadar.hr/

Broj sudionika: 30
Dob sudionika: osnovnoškolska dob

Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 18.03.2019. od 10:00 do 11:30 sati
Mjesto održavanja: Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10