Zimske radionice u MUO

Tajni život baštine (4.12. – 3.2.) interaktivna je izložba Hrvatskog restauratorskog zavoda. Na izložbi možete saznati i doživjeti puno zanimljivih stvari. Što se sve radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu? Tko tamo radi? Koja je razlika između konzerviranja i restauriranja? Tko su arheolozi, a tko arhitekti? Kakav je osjećaj u pijesku pronaći arheološki nalaz? Ili složiti mozaik?

Evo nadopunjenog popisa termina radionica:

subota 22.12., 10-14h: Radionica Sljedeća će biti bolja – blagdanski vijenci u raznim tehnikama

četvrtak 27.12., 10-12h: Radionica Pozlata

subota 29.12., 10-14h: Radionica Sljedeća će biti bolja

četvrtak 3.1., 10-12 i 12-14h: Radionica Restauriranje reljefa

subota 5.1., 10-14h: Radionica Sljedeća će biti bolja

utorak 8.1. – subota 12.1. (radnim danima 10-16h, subota 10-14h): Radionice Sljedeća će biti bolja

Radionice Sljedeća će biti bolja

Ciljana publika: svi uzrasti

Uz izložbu blagdanskih čestitki Sljedeća će biti bolja… (11.12. – 27.1.) u različitim tehnikama i medijima izrađivat ćemo božićne i novogodišnje čestitke i ukrase, nakit za bor, i još puno toga! Bit će tu zaista svega, od kaširanja do GIFova J

Radionica Pozlata

Datum održavanja: 27.12.2018., 10 -12 sati

Ciljana publika: 10+ godina

Opis:

Cilj je radionice polaznicima predstaviti posao konzervatora-restauratora, posebice onih specijaliziranih za restauriranje drvene polikromije. U uvodnom dijelu ukratko se objašnjavaju temeljni pojmovi zaštite kulturne baštine (kulturna baština, mozaik, dokumentacija, konzerviranje i restauriranje). Polaznici će na pripremljene gipsane odljeve izvornih baroknih ukrasnih elemenata naučiti kako aplicirati metalne listiće koji imitiraju pozlatu.

Radionica Restauriranje reljefa

Datum održavanja: 3.1.2019., 10-12 i 12-14 sati

Ciljana publika: osnovna i srednja škola

Opis:

Cilj je radionice polaznicima predstaviti posao konzervatora-restauratora, posebice onih specijaliziranih za kamenu plastiku. U uvodnom dijelu ukratko se objašnjavaju temeljni pojmovi zaštite kulturne baštine (kulturna baština, kamena plastika, dokumentacija, konzerviranje i restauriranje). Polaznici će dobiti zadatak sortirati ostatke pojedinih kamenih reljefa od skupljenih ulomaka, dokumentirati ih i potom ih spojiti i polijepiti.

Na radionice Sljedeća će biti bolja možete doći kada hoćete i ostati koliko želite, unutar definiranog termina održavanja.

Radionice Pozlata i Restauriranje reljefa imaju svoj početak i poželjno je doći na njega (u 10 odnosno 12 sati).
Prijava nije potrebna, a radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnijoj cijeni – kao za grupne posjete). Ako na ovaj ciklus radionica dolazite više puta, ulaznicu je potrebno kupiti samo prvi put.