Dobrotvorna aukcija unikatnih studentskih kreacija rusaka /30.11./19h

Dobrotvorna akcija MUO i TTF

Aukcija unikatnih studentskih kreacija na temu rusaka

U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT

30.11.2018. u 19 sati

Muzej za umjetnost i obrt u suradnji sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, predvođeni ravnateljem muzeja Miroslavom Gašparovićem i izvanrednom profesoricom Paulinom Jazvić, organiziraju dobrotvornu akciju za podršku rada udruge Krijesnica koja pruža pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Rupičastim mesh platnima, zvanima baneri, koje Muzej za umjetnost i obrt koristi za promociju muzejskih izložbi na svojoj fasadi, MUO i studenti Tekstilno – tehnološkog fakulteta dali su novu dimenziju. Banere koji nakon završetka izložbi predstavljaju svojevrsni otpad, MUO je, na inicijativu ravnatelja Miroslava Gašparovića, ustupio Tekstilno- tehnološkom fakultetu iz Zagreba te, pod mentorstvom izvanredne profesorice Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčela, pozvao studente na kreativnu suradnju korištenja „starog“ kako bi se stvorilo „novo“.

Na kolegiju Kreiranje odjeće tijekom ove akademske godine, reciklaža starih banera postala je izazov studentima Alison Ivašić, Andrei Motušić, Dariji Breški, Dominiku Brandibuur, Hani Matić, Jeleni Obadić, Josipi Hančar, Miji Popovski, Mihaeli Juraković, Petri Grgić, Frani Šoša, Emi Kovačić, Dini Dujiću, Vjeri Salopek, Miji Kovač, Ivi Hita i Emi Marković Imbrija .

Studenti će svoje unikatne ruksake, ukupno njih 17, ponuditi na prodaju putem aukcije koja će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt u petak 30. studenog s početkom u 19 sati. Aukciju će voditi poznati kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

Sav prihod od prodaje ovih jedinstvenih ruksaka namijenjen je za podršku rada udruge Krijesnica, konkretno za podmirenje režijskih troškova tri stana u kojima borave obitelji s djecom oboljelom od malignih bolesti tijekom njihova liječenja, a čije je stalno prebivalište izvan Zagreba. Studenti i nastavnici TTF-a te djelatnici MUO-a, u okviru svojih mogućnosti, na taj će način pomoći oboljeloj djeci i njihovim roditeljima u najtežim životnim trenucima.