Priznanje Muzeju za umjetnost i obrt povodom 140 godina djelovanja Crvenog križa

Povodom 140 godina djelovanja Crvenog križa na tlu Hrvatske, 65 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji HCK te 25 godina samostalnog nacionalnog društva CK u Hrvatskoj Muzeju za umjetnost i obrt dodijeljeno je priznanje, a Vesni Ledić jubilarna plaketa.

Podsjetimo, velika poplava koja je u svibnju 2014. zadesila Slavoniju, na simboličan je način povezala Italiju i Hrvatsku. Naime, te godine MUO je organizirao izložbu Guercinovih remek-djela koja su u najvećem dijelu posuđena iz Pinakoteke iz Centa, koja je bila zatvorena zbog velikih oštećenja kao posljedice potresa koji je pogodio Cento 2012.

Stoga su Veleposlanstvo Talijanske Republike i Muzej za umjetnost i obrt odlučili sav prihod od prodanih kataloga velike izložbe Guercino: Svjetlo baroka donirati Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci za nabavu kompleta tanjura i kompleta pribora za jelo za 105 obitelji poplavljenog sela Đurići.

Vesni Ledić jubilarna je plaketa dodijeljena za sveukupni doprinos radu Hrvatskog Crvenog križa s kojim surađuje na nizu projekata više od 15 godina.