Veliko finale / Zadnji tjedan izložbe 60e uz vikend DJ-a i glazbu

Produženo radno vrijeme u subotu i nedjelju.

29.9., subota: 10 – 24
30.9., nedjelja 10 – 19

uz jedinstvenu cijenu ulaznice – 20 kn

POSLJEDNJI TJEDAN VELIKE IZLOŽBE O ŠEZDESETIMA U MUO

Velika vikend završnica izložbe Šezdesete u Hrvatskoj- mit i stvarnost u MUO

 Vikend u znaku 60-ih u MUO uz veliko finale u subotu 29. rujna uz glazbu 60-ih, vinil ploče i dobre stare šlagere sve do ponoći

 25.rujan 2018., Zagreb – U Muzeju za umjetnost i obrt obilježava se posljednji tjedan velike izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost koja se zatvara za nekoliko dana, točnije 30. rujna. Tom prigodom, Muzej je za subotu i nedjelju, 29. i 30. rujna pripremio veliko finale za sve posjetitelje, posebice one koji još do sada nisu uspjeli pogledati izložbu, uz jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna, te uz produljeno radno vrijeme. Tako će u subotu Muzej biti otvoren do ponoći, a dodatan benefit za sve posjetitelje biti će zabava uz glazbu 60-ih kojom će MUO obilježiti završetak ove velike izložbene uspješnice. U nedjelju će radno vrijeme također biti produljeno do 19 sati.

Da podsjetimo, Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost, jedan je od kapitalnih izložbenih projekata Muzeja, koji je nastajao nekoliko godina na čelu sa ravnateljem MUO Miroslavom Gašparovićem, autorom idejnog koncepta izložbe prof. Zvonkom Makovićem, brojnim autorima dionica i suradnicima na projektu.  Kompleksnost izložbe na kojoj je bilo angažirano čak 92 suradnika, 62 institucije posuditelja i čak 84 privatna posuditelja, ne samo iz Hrvatske već i iz Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Velike Britanije, proteže se kroz velike tematske cjeline koje zaokružuju svojevrsne „fenomene“ toga vremena.  Na više od 1400 kvadratnih metara muzejskog prostora, sa više od 1000 eksponata iz razdoblja 1958. do 1971., te 12 izložbenih dvorana, izložba je postigla izuzetan uspjeh.

Tijekom njenog trajanja pratila ju je velika Monografija 60e, pregršt propratnog programa i aktivnosti te raznolik suvenirski program u duhu šezdesetih koji će ovog vikenda biti dostupan po sniženim cijenama.

U nedjelju, 30. rujna, Muzej će se svojim posebnim programom pridružiti manifestaciji Dan otvorenog trga u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta od 11 do 13 sati,  kada će se ispred Muzeja održati kreativne radionice za djecu te prezentacije papirnatih haljina tzv. Paper Dress 60-tih,  nastalih u kreativnim radionicama MUO.