RADIONICA Pop-Art, Op-Art /15.9./10-14h

POP–ART, OP–ART

Tekstil i ručni rad

U subotu 15. rujna, od 10 do 14 sati

u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se gostujuća radionica  POP–ART, OP–ART: TEKSTIL I RUČNI RAD uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost.

Nakon razgleda izložbe slijedi kratki uvod u temu POP-ART i OP-ART. Riječ je o pravcima u umjetnosti iz razdoblja 60-ih godina koji će biti vizualni poticaj za radionicu crtanja koncem po tekstilu, odnosno izrade tekstilnih kolaža šivanjem. Unutar oba pravca može se naći poveznica ponavljanja i repetiranja oblika što je karakteristično za područje dizajna tekstila. Koristeći geometriju ili motive, na principu jednoslojnosti ili višeslojnosti, polaznici će moći izraditi tekstilne kompozicije u formatu 25 x 25 cm. Igla, konac i tekstil vas čekaju u MUO!!

Voditeljice radionice su izv. prof. art Koraljka Kovač Dugandžić i predavačica/asistentica Lea Popinjač s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Radionica je namijenjena svim uzrastima. Možete doći kada hoćete i ostati koliko želite. Prijava nije potrebna, a radionica je besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnoj grupnoj cijeni: predškolarci besplatno; učenici, studenti i penzioneri 15 kn; odrasli 30 kn).

Pedagoški program: https://www.muo.hr/edukacija/