Gordana Drinković /Staklo, moja druga koža /Magazzino delle Idee /Trst /7.7.2018./19h

Muzej za umjetnost i obrt najavljuje izložbu
Gordana Drinković: Staklo, moja druga koža koja će se otvoriti u subotu,
7. srpnja 2018. u 19 h u galeriji Magazzino delle Idee u Trstu, Italija.
Izložba ostaje otvorena do 9. rujna 2018.Izložba je rezultat višegodišnje suradnje MUO s Hrvatskom zajednicom u Trstu i tršćanskim kulturnim institucijama. U organizaciju ove izložbe uključio se i Regionalni zavod za kulturnu baštinu Autonomne regije Furlanija i Julijska Krajina (ERPaC). Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb i ovom su međunarodnom projektu MUO-a osigurali financijsku potporu.
Kustosi izložbe su Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt i Raffaella Sgubin, direktorica Službe za muzeje i povijesne arhive ERPaC.

O umjetnici:
Gordana Drinković stvara u području umjetničkog oblikovanja stakla, produkt dizajna i slikarstva. Tijekom više od 25 godina oblikovanja i rada u tvornicama stakla realizirala je niz radova, od kojih je velik dio proizveden u obliku unikata ili ekskluzivnih serija i dijelovi su privatnih kolekcija u Hrvatskoj i svijetu.
Izlagala je i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu, od kojih su osobito značajne: Skrivnostno življenje stekla, Mestni muzej Ljubljana, Ljubljana, 2008.; DESIGN EXPO 2012, Ljubljana, Slovenija; Transparentna ljepota – staklo u suvremenom hrvatskom kiparstvu, Muzej Mimara, Zagreb, 2013.; Maison&Objet, Pariz, Francuska, 2015.; Ambiente, Messe Frankfurt, Franfkurt, Njemačka, od 2010 do 2015.; New York Market Week, NY Tabletop Market, New York, SAD, od 2010. do 2015.; 52. zagrebački salon, Muzej Mimara, Zagreb, 2017.; Ljudi od stakla, MAS Zadar, 2018.; New Acquisitions 2017, Glasmuseum Lette, Coesfeld, Njemačka, 2018.
Živi i radi u Zagrebu, na Hvaru i u Sloveniji gdje surađuje sa Steklarnom Rogaška d.d.