Znanstveni piknik /Otok Univerzijade /25.-27.5.2018.

Muzej za umjetnost i obrt sudjelovat će na Znanstvenom pikniku (Otok Unverzijade, Jarun, 25. – 27. svibnja 2018.). Ove godine tema Piknika je Čarolija znanstvene animacije, povodom proslave 50-e godišnjice rođenja najvećeg popularizatora znanosti – profesora Baltazara.

Muzej za umjetnost i obrt ove je sezone u znaku ’60-ih godina dvadesetog stoljeća. Izložba  Šezdesete u Hrvatskoj  – mit i stvarnost (26. 4. – 30. 9. 2018.) prikaz je ovog razdoblja putem umjetnosti, arhitekture, dizajna, fotografije, filma, kazališta, glazbe, mode, medija, književnosti, kulture življenja. Prikaz ne bi bio cjelovit bez profesora Baltazara. Rodio se 1967. godine i otada prenosi svoju dobru, humanu, estetsku poruku potičući maštu i pobuđujući kreativnost i radoznalost.

Na Znanstvenom pikniku ćemo uz animirani film Duga profesora Baltazara i prezentaciju o bojama i umjetnosti s posjetiteljima razgovarati o bojama. Naučit će što su osnovne, sekundarne, tercijarne; komplementarne, hladne, tople, ne boje, boje u slikarstvu, tehnike… Također, naučit će kako se iz tri osnovne boje mogu dobiti sve ostale. Otiskivat ćemo monotipije, izrađivati nakit u duginim bojama i crtati pokrenute slike.

 

 

Radionica je primjerena svim uzrastima.

Voditeljice: Malina Zuccon Martić, Iva Novak, Marta Kuliš Aralica