Međunarodni dan muzeja u Muzeju za umjetnost i obrt / 18.5.2018.

Međunarodni dan muzeja u Muzeju za umjetnost i obrt
18.5.2018.
10 – 19 SATI

BESPLATAN ULAZ U STALNI POSTAV MUO

Obilježite Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2018. godine s cijelom obitelji posjetom Muzeju za umjetnost i obrt i uronite u raskoš Stalnog postava. Prošećite razdobljima od 14. do 21. st., organiziranim u zbirke: namještaja, stakla, metala, keramike, skulpture, slikarstva, grafike, satova, grafičkog i produkt dizajna, arhitekture, fotografije (jedna od najstarijih u svijetu) i fotografske opreme, tekstila i mode, glazbenih instrumenata, oslikane kože, bjelokosti, tiskarstva i knjigoveštva.

Punim jedrima
U sklopu Edukativno-muzejske akcije Lađa koja se održava od 18.4. do 18.5. MUO je krenuo punim jedrima. U našem Muzeju jedan jedrenjak mjeri vrijeme, jedan čamac plovi jezerom, a gondola mletačkim kanalima. Brodovi su usidreni i plove na brojnim fotografijama. Lađu možemo vidjeti u oblicima namještaja.U staklu. U keramici… Ovdje se plovi i zrakom. I maštom.

Za posjetitelje smo pripremili tablete, olovku i papir uz pomoću kojih mogu otploviti u digitalnu potragu našim stalnim postavom.
*tablete potražite na Info pultu Muzeja.

Ulaz na izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost naplaćuje se prema redovnom cjeniku MUO.

STRUČNO VODSTVO UZ IZLOŽBU

ŠEZDESETE U HRVATSKOJ – MIT I STVARNOST
17 h
tema: Milko Kelemen, Muzički Biennale Zagreb i suvremena glazba
Vodi: Seadeta Midžić; gost: akademik Nikša Gligo
*vodstvo je besplatno uz kupljenu ulaznicu za izložbu

POGODNOSTI ZAGREBAČKE BANKE
Plaćajte Zabinim karticama i ostvarite popust pri kupnji ulaznica i suvenira!
Prilikom plaćanja Zabinom Mastercard, Maestro ili Visa karticom, iskoristite pogodnost i svoju ulaznicu platite 30 umjesto 40 kn te ostvarite 10% popusta za kupnju iznad 100 kn u Museum shopu.