Paper dress 1965. Revitalizacija. /12.5.2018./10-14h

Paper dress 1965. Revitalizacija.

U subotu 12. svibnja, od 10 do 14 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se gostujuća radionica Paper dress 1965. Revitalizacija., uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost.

Nakon razgleda izložbe, posjetitelji će imati priliku izrađivati haljine od crnog i bijelog reteksa inspirirane šezdesetim godinama 20. stoljeća. Voditeljice radionice su doc.dr.sc. Irena Šabarić i mag.ing.des.text. Franka Karin s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Radionica je namijenjena svim uzrastima. Možete doći kada hoćete i ostati koliko želite. Prijava nije potrebna, a radionica je besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (prema povoljnoj grupnoj cijeni: predškolarci besplatno; učenici, studenti i penzioneri 15 kn; odrasli 30 kn).

Papirnate haljine bile su modni fenomen ’60-ih kratkog trajanja (1966. – 1968.). Prvu je proizvela američka tvrtka Scott Paper Company. Haljina je bila A-kroja, u četiri veličine s dva različita uzorka (cvjetni i crno-bijeli u duhu op-arta). Mogla se nositi do pet puta, a za popravak su bile potrebne samo škare i ljepilo.

Vidimo se u MUO!