[koncert] ansambla Antiphonus / 30.1.2018. u 20h

Muzej za umjetnost i obrt – Muzej dobrog zvuka

najavljuje prvi ovogodišnji koncert ansambla Antiphonus

u utorak 30. siječnja 2018. u 20 sati

Contemporary, yet fun!

Što se krije pod ovom pseudokrilaticom, a da nije osuda ( možda malo ironije, to da ) zbrčkane i pretenciozne nekomunikativnosti dobrog dijela suvremene glazbe?

Krije se, zapravo, naš mamac vjernoj publici Antiphonusa, a pogotovo onima među njima, koji NE VOLE suvremenu glazbu. Da, ovaj smo koncert osmislili baš za njih i za one koji se vesele iznenađenjima i rado se izlažu riziku, pa makar i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve one koji Antiphonusu dovoljno vjeruju, da će i bez oglašenog menija naručiti dnevnu ponudu…pa nije valjda otrovno!!

Ipak, evo i programa ugrubo: uz 4 Nonsens-madrigala Györgyja (a i Sándora) Ligetija, na tekstove Carrollove Alice u zemlji čudesa ili teutonskog dječjeg poučnog štiva Struwwelpeter, sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu (da ne skuplja prašinu na broju 12) naslova Continuum, Passacagia ungherese i Hungarian Rock; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora…( gosti iznenađenja, hostese i sl. )

Tomislav Fačini