Na iglama – Modni dizajn Igora Galaša

Modna priča talentiranog i svjetski nagrađivanog hrvatskog dizajnera Igora Galaša biti će dio ovogodišnjeg adventskog programa u Muzeju za umjetnost i obrt. Izložba radova ovog istaknutog hrvatskog dizajnera predstavit će njegov dugogodišnji opus unikatnih kreacija u pletivu. Autor će izložiti više od 80 impresivnih predmeta, odjeće i nacrta, iz nagrađivanih kolekcija od 2006. do 2012. godine.

Zahvaljujući svojim pletenim skulpturama Igor Galaš je proputovao cijeli svijet i osvojio prestižne svjetske modne nagrade.  Njegove unikatne kreacije u pletivu donijele su mu titulu Svjetskog ambasadora mode. U ovoj jedinstvenoj modnoj priči koja će Vam dočarati čarobnu igru pletiva moći ćete uživati u Muzeju za umjetnost i obrt od 19. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018.


Igor Galaš je rođen 1982. godine u Koprivnici. Završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer Dizajn tekstila. Diplomirao Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Od srednje škole aktivno izlaže na brojnim skupnim izložbama na temu dizajna i forme tekstila i sudjeluje na modnim revijama.

Kao student sudjelovao je na brojnim modnim natjecanjima od kojih su najznačajnija svjetsko natjecanje mladih modnih dizajnera Hempel Award  u Pekingu 2008. i 2011. godine i modno natjecanje iD DUNEDIN EMERGING DESIGNER AWARD na Novom Zelandu.

Član je ULUPUH-a i HZSU-a.