Koncert Cristoforium 10.12.2017 / 20h

S veseljem Vas pozivamo na recital slavne talijanske fortepijanistice STEFANIE NEONATO u nedjelju, 10. prosinca 2017. u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb) s početkom u 20 sati!

Stefania Neonato osvojila je prvu nagradu i nagradu publike na Međunarodnom fortepijanističkom natjecanju Musica Antiqua u Bruggeu. Redovito nastupa na nekima od najznačajnijih festivala rane glazbe, kao što su Van Vlaanderen u Bruggeu, Styriarte u Grazu, Mozart Festival u Roveretu, Klarafestival u Bruxellesu, Festival Alte Musik Knechtsteden, Early Music Festival u Bostonu, Kölner Fest für alte Musik i Tage der Alten Musik u Regensburgu. Također nastupa u redovitim koncertnim sezonama u Münsteru, Bologni, Bresciji, Firenci, Padovi, Genovi, Madridu, Rimu, Beču i Bostonu. Njezine recitale prenose brojne radijske postaje, kao što su Rai Tre (Italija), Radio Clasica (Španjolska), Ö1 (Austrija), WDR3 (Njemačka), Radio Klara (Belgija) i WCNY (New York, SAD).
Snimila je pet nosača zvuka sa solističkom i komornom glazbom na povijesnim klavirima. U ožujku 2018. Brilliant Classics će izdati njezinu prvu snimku klavirskih djela Giacoma Gotifredija Ferrarija.

CIKLUS CRISTOFORIUM

Nedjelja, 10. prosinca 2017. u 20 sati
Muzej za umjetnost i obrt
Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb

PROGRAM:

Franz Schubert: Sonata za klavir u B-duru, D. 960
Molto moderato
Andante sostenuto
Scherzo: Allegro vivace con delicatezza
Allegro ma non troppo – Presto


Johannes Brahms: Šest skladbi za klavir, op. 118

Intermezzo u a-molu (Allegro non assai, ma molto appassionato)
Intermezzo u A-duru (Andante teneramente)
Balada u g-molu (Allegro energico)
Intermezzo u f-molu (Allegretto un poco agitato)
Romanca u F-duru (Andante)
Intermezzo u es-molu (Andante, largo e mesto)

STEFANIA NEONATO, fortepiano

Klaviri:
Fortepiano Karl Schmidt, Bratislava, oko 1840. g.
Carl Bechstein, Berlin, 1869. g.

Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović

Ulaznice: 100 kn
* za umirovljenike i grupe: 60 kn
* za studente i učenike: 30 kn

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10) tijekom radnog vremena iste te sat vremena prije početka koncerta a moguće je rezervirati na mail: cristoforum@gmail.com ili telefonski na broj: 099/ 8302-875 (Danijel Gašparović).