Festival adventskih i božićnih pjesama / 1.12. u 19 sati

O FESTIVALU

Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu pokrenut je s ciljem da Zagreb postane okupljalište domaćih i stranih ljubitelja glazbe poput Beča i  Praga te da se na njegovim ulicama i u dvoranama pjevaju adventske i božićne pjesme na svim jezicima svijeta.

Na 2. Festivalu adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu sudjelovat će 49 vokalnih ansambala i zborova odnosno oko 1000 pjevača iz svih krajeva Hrvatske (od Istre, Rijeke, Slavonije, Podravine, Međimurja,…) i Slovenije. Na Festivalu nastupa i zbor izbjeglica (Afganistan, Sirija, Iran,…), bračni par iz Irana koji će pjevati duhovne pjesme na perzijskom, kao i nacionalne manjine s ukrajinskim, talijanskim, ruskim napjevima…

Festival se održava na otvorenom; ispred HNK-a, Glazbeni paviljon na Zrinjevcu, lapidariju Arheološkog muzeja kao i u prelijepim prostorima našega Grada: Muzej za umjetnost i obrt, Muzej MIMARA, palača Dverce, crkva sv. Katarine, Francuski paviljon, Arheološki muzej, crkva sv. Franje Ksaverskog, …

Festival ima Prosudbeno povjerenstvo koje prati nastupe i dodjeljuje priznanje za najbolje izvedbe. Povjerenstvo je u sastavu: mo Vladimir Kranjčević, red.prof.art. Davor Bobić, mag. muz. Jana Haluza.

U sklopu Festivala održat će se humanitarna akcija DJECA ZA DJECU namijenjena djeci oboljeloj od malignih bolesti. Koncert dječjih zborova u Muzeju za umjetnost i obrt dana 15. prosinca u 19 sati će se izravno prenositi na društvene mreže tako da ga naši mali borci kojima je koncert namijenjen mogu pratiti kao i široka publika koja će im time dati podršku. Dan kasnije 16. prosinca u 17 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta nastupaju dječji zborovi osnovnih škola. Ulaz na koncerte Festivala je slobodan uz mogućnost donacije za naše male borce osim koncerta 15. prosinca za koji cijena ulaznice iznosi 50,-kn.

Program 2. Festivala: http://musicanota.hr/festivali/medunarodni-glazbeni-festival-adventskih-i-bozicnih-pjesama-2017/

Link na hum.akciju: http://musicanota.hr/aktualno/