22. EMA – TAJNE

Hrvatsko muzejsko društvo i Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju organizira 22. edukativno-muzejsku akciju povodom Međunarodnog dana muzeja.

Ove godine tema je TAJNE. Akcija traje od 25. travnja u 55 muzejskih i srodnih institucija iz 32 hrvatska grada i naselja, a završava na Međunarodni dan muzeja, u četvrtak 18. svibnja završnom svečanosti u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu.

I ove godine Akciju prati posebna Knjižica s akreditacijom, po simboličnoj cijeni od 10 kuna, koja će posjetiteljima omogućiti besplatan ulazak u sve muzeje – sudionike ovogodišnje Akcije. U knjižici će, osim programa i drugih korisnih informacija, naći i kupon za sudjelovanje u nagradnoj igri.
Organizatori 22. EMA-e pozivaju sve, prvenstveno djecu, učenike, mlade i studente, da tijekom mjeseca muzeja od 25. travnja do 18. svibnja razgledaju što više muzeja i srodnih institucija, te se uključe u zanimljive edukativne programe, izložbe, radionice, igraonice, stručna predavanja, nagradne igre i mnoštvo drugih aktivnosti.

MUO je pripremio program Tajne zanata, koji se sastoji od digitalne potrage i nekoliko edukativnih radionica.

???

Digitalna potraga (dostupna u radno vrijeme Muzeja):

Predmeti u Stalnom postavu MUO rezultat su velikog zanatskog umijeća i poznavanja raznih tehnika i tehnologija. Mnoge od tih vještina dugo su se brižljivo i ljubomorno čuvale poput tajni, kako bi se zadržala ekskluzivnost izrade. Neke vještine su jako stare, a neke sasvim suvremene. Otkrijte tajne zanata kroz interaktivnu digitalnu potragu! Potraga je napravljena u aplikaciji CityQuest koju možete instalirati na svoje mobilne uređaje, ili možete na prodajnom pultu muzeja posuditi tablet. Sponzor je VIPnet d.o.o.

VIPnet, sponzor digitalne potrage

Edukativne radionice:

Organizirali smo i radionice na kojima će nam učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna prezentirati određene zanatske vještine.

DETALJAN RASPORED RADIONICA NAKNADNO.

Program je namijenjen za sve uzraste. Uz knjižicu 22. EMA-e, program je besplatan. Knjižicu možete nabaviti u svim ustanovama koje sudjeluju u Akciji, po jedinstvenoj cijeni od 10kn.

Odgovori