Koncert ansambla Antiphonus 4.4.2017.

Muzej za umjetnost i obrt i Antiphonus

najavljuju posljednji koncert ovogodišnjeg ciklusa TRIADE

u Muzeju za umjetnost i obrt, utorak 4.travnja 2017. u 20 sati

Program izvode:

Anabela Barić i Monika Cerovčec (soprani), Martina Borse (alt), Ivan Bingula i Siniša Galović (tenori) i Tomislav Fačini (bas).


Antiphonus – korak dublje!

Ali ne u plićak, s kojim nas povezuje tek nekoliko posljednjih slatkih gutljaja pri dnu čaše ovogodišnje sezone ciklusa TRIADE koju iskapismo zajedno:

Korak dublje u povijest Monteverdijevih madrigala, korak dublje u pronicanje želja naše publike, čije dojmove sabiremo i osluškujemo.

Zato ćemo Vam, nakon integralne izvedbe pete i šeste knjige, ovoga puta ponuditi rasterećeniji izbor iz treće knjiga madrigala, koja predstavlja prvi samostalni Monteverdijev let izvan gnijezda njegovih učitelja i uzora, na tekstove od anonimnih i ležernih pastorala, do Tassovih sočnih stihova za kojima je onomad poludjela cijela Europa, kršeći ruke i prolijevajući gorke suze nad sudbom kršćanskih i saracenskih ratnica i ratnika u bitkama za Sveti Grob. Po prokušanoj ćemo recepturi začiniti večer instrumentalnim biserima i lakšim žanrom Frescobaldija kao i samog Claudija u nekom drugom izdanju.

Malo nas pri srcu zebe- to je gotovo konac našeg druženja s Monteverdijem i madrigalima – u njihovom tipičnom obliku – u Triadama !

Eto, još malo pa nestalo.

Ali,  uvijek ima i korak-dalje.

Vaš

Tomislav Fačini,


Ulaznice:

Info pult MUO – utorak-subota 10-19 sati, nedjelja 10-14 sati i sat vremena prije koncerta iz ciklusa TRIADE u MUO

Redovna cijena: 75 kn

Umirovljenici, studenti, đaci – 35 kn