Otvorena izložba MODNI KOLAŽ

Izložba Modni kolaž otvorena je 21. ožujka i možete ju razgledati sve do nedjelje 26. ožujka.

Modni kolaž – izložba radova s radionice modnog dizajna OŠ Pantovčak održava se u Muzeju za umjetnost i obrt i druga je po redu izložba učenika 2.B razreda u suradnji sa zagrebačkim muzejima. Ove godine u projekt se uključila i stručnjakinja iz područja modnog dizajna Sandra Škaro (TTF), a likovnu radionicu za učenike i roditelje planirale su učiteljice Tatjana Pešić Ilijaš i Magda Marić.

Ideja kreativne obiteljske radionice bila je pokazati učenicima tijek izrade estetskog oblikovanja odjevnog predmeta – majice. Učenici su izradili nacrte prema kojima su ukrašavali svoje majice različitim tehnikama poput šivanja, lijepljenja, rezanja, bojanja i crtanja. Na izložbi su, uz majice, izloženi i pripadajući nacrti te fotografije s radionice.

Izložba je organizirana u suradnji s Pedagoškim odjelom MUO, Malinom Zuccon Martić, voditeljicom odjela i Ivom Meštrović, kustosicom.

Autorice i voditeljice radionice: Magda Marić, Tatjana Pešić Ilijaš i Sandra Škaro.

Kustosi izložbe, likovni postav i vizualni identitet (vježbenici MUO): Andrea Birač, Bartol Fabijanić, Martina Gavran, Marko Filip Pavković i Ana-Marija Salopek.

Snimio: Vedran Benović

21/3/2017