Fašnik u muzejskom trokutu i na kazališnim daskama

Završna priredba pod maskama održana je u subotu 25.2.2017. za svu djecu koja su sudjelovala u prethodnim radionicama kao i djecu koja su u MUO došla maskirana i time su ostvarili pravo na besplatni ulaz na izložbu Orašar te sudjelovanje u završnoj povorci maškara.

Djecu je dočekao veseli i zanimljiv orašarski program. Šminkanje maškara započelo je u 10 sati te je uslijedilo kostimirano razgledavanje izložbe „Orašar“.

Polaznici dramske grupe Udruge Praktikum pod vodstvom glumca lutkara Davora Kovača izveli su scenski igrokaz „Orašar“, a polaznice plesne radionice po koreografiji Mirne Sporiš izvele su baletni nastup.

Svu djecu razveselile su krafne u Kraljevstvu šećera te su se uputili povorkom prema HNK gdje je bila organizirana velika završna proslava „Fašnička revija“.

U prvom dijelu programa izveli su se dijelovi iz predstava Čarobne frule, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Orašara, Petra Iljiča Čajkovskog.

Nakon toga, djeca su mogla razgovarati i slikati se s glumcima, opernim pjevačima/pjevačicama i s baletnim plesačima i plesačicama.

U drugome dijelu programa, održana je revija za odabir najbolje maske, a najbolje tri maske bile su nagrađene.

 

 

25.2.2017., MUO / EM / HŠM / HNK