Fašnik u MUO / Maske na otvorenom trgu

Fašnik u MUO 11.  25.2.2017.

 

Prva tematska radionica, subota 11.2.

Uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje djeca će izrađivati potrebne rekvizite za završnu priredbu pod maskama.

  • Vrijeme: 10-14 sati

Druga tematska radionica, subota 18.2.

Otvorena je za djecu starosti od 9-13 godina koja će imati priliku upoznati Mirnu Sporiš, baletnu prvakinju HNK Zagreb. Uz njeno stručno vodstvo djeca će na radionici naučiti osnovne baletne korake i pripremiti kraću koreografiju za nastup na završnoj priredbi pod maskama.

  • Vrijeme: 12-14 sati
  • Napomena: primaju se predbilježbe na iva.mestrovic@muo.hr jer je broj sudionika ograničen na 15-ero djece.

Završna priredba u subotu 25.2.2017. pod maskama otvorena za svu djecu koja dođu u MUO maskirana i time ostvaruju pravo na besplatni ulaz na izložbu Orašar te sudjelovanje u završnoj povorci maškara uz pregršt orašarovskih iznenađenja!

Završna priredba u subotu 25.2.2017. pod maskama otvorena je kako za djecu koja su sudjelovala u prethodne dvije radionice, tako i za svu djecu koja dođu u MUO maskirana i time ostvaruju pravo na besplatni ulaz na izložbu Orašar te sudjelovanje u završnoj povorci maškara.

Djecu očekuje veseli i zanimljiv orašarski program:
10-11 sati – šminkanje maškara
– razgledavanje izložbe Orašar

11-12 sati – scenski igrokaz „Orašar“ – polaznici dramske grupe Udruge Praktikum pod vodstvom glumca lutkara Davora Kovača (trajanje 15 minuta)

–              baletni nastup polaznika plesne radionice po koreografiji Mirne Sporiš
–              glazba pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija
–              defile maškara
–              krafne u Kraljevstvu šećera!

12 sati – zajednički defile maškara Muzejskog trokuta ( Muzej za umjetnost i obrt, Etnografski muzej i Hrvatski školski muzej ) do Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb gdje djecu i njihovu pratnju očekuje prigodan program.

Projekt Maske na otvorenom trgu nastao je u suradnji Etnografskog muzeja, Hrvatskog školskog muzeja, Muzeja za umjetnost i obrt i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a povodom obilježavanja stoljetne tradicije fašnika. Program koji će se održati 25. veljače na četiri lokacije obuhvaća raznovrsne prigodne tematske radionice te kazališne programe za građane Grada Zagreba.

Finale u HNK

U 12 sati iz tri muzeja – Muzej za umjetnost i obrt, Etnografski muzej i Hrvatski

školski muzej – kreću povorke maškara prema HNK gdje je organizirana velika završna

proslava „Fašnička revija“.

U 12:30 započinje prvi dio programa (u trajanju oko 1h) u kojemu će se izvoditi

dijelovi iz sljedećih predstava:

  1. ČAROBNA FRULA, Wolfgang Amadeus Mozart
  2. ORAŠAR, Petar Iljič Čajkovski

Nakon toga, djeca će moći razgovarati i slikati se s glumcima (voditeljima programa), opernim pjevačima/pjevačicama i s baletnim plesačima i plesačicama. U 13:30, u drugome dijelu programa, priprema se revija za odabir najbolje maske koju će izabrati žiri sastavljen od kazališnih glumaca i kostimografa. Tri najbolje maske bit će nagrađene.