More Love for Tchaikovsky u MUO! 22.1. u 17h

Muzej za umjetnost i obrt, u suradnji s partnerom, udrugom Praktikum i uz podršku Lidl-a Hrvatska, priprema poseban glazbeni spektakl kao finale kreativnih radionica uz izložbu „Orašar – najljepša božićna bajka“.

22.siječnja u 17 sati u atriju MUO posjetitelji mogu uživati u koncertu sastava More Love Ensemble i njihovoj neponovljivoj izvedbi djela Čajkovskog, dan nakon otvorenja izložbe radova s kreativnih radionica – „Orašar dječjim rukama“.

Glazbeni umjetnici Melita Lovričević, Petar Ćulibrk i Enos Kugler, članovi jazz sastava More Love Ensemble, nastavljaju dugu i lijepu tradiciju ispreplitanja i spajanja jazz i klasične glazbe, čije su spone i utjecaji neraskidivi i neosporni, ovaj puta u vlastitoj interpretaciji nekih od odabranih, njima posebno značajnih,  kompozicija velikog ruskog skladatelja, jednog od najutjecajnijeg kompozitora iz  razdoblja romantizma, Petra Iljiča Čajkovskog.

Koncert  su tematski i prikladno nazvali ”More Love for Tchaikovsky”,  te će odabrane skladbe ovog kompozitora, u suradnji sa Muzejom za Umjetnost  i obrt, uz gosta iznenađenja, svoju praizvedbu doživjeti upravo u sklopu  izložbe ”Orašar – najljepša božićna bajka”.

Koncert  je namijenjen svim ljubiteljima bezvremenskih melodija Petra Iljiča Čajkovskog, individualne interpretacije More Love Ensemble-a, i svima koji će to tek postati!

Ulaz je slobodan.