MUO i portal Wishmama.hr za Dječju bolnicu Srebrnjak

Muzej za umjetnost i obrt donirat će Dječjoj bolnici Srebrnjak sav prihod od prodanih ulaznica na dan 6.prosinca 2016.  Uz prigodan program i poklone koje je osigurao portal Wishmama.hr, svi posjetitelji taj dan kupnjom ulaznice pomažu u prikupljanju sredstava za nabavku dijagnostičkog uređaja koji će bitno olakšati pretrage kod dojenčadi i male djece. U 18 sati, na radost djece i njihovih roditelja, baka i djedova, veoma atraktivnu MUO-izložbu Orašar – najljepša božićna bajka, posjetit će i Sv.Nikola.

 Muzej za umjetnost i obrt tradicionalno svake godine tijekom Adventa pomaže neki humanitarni projekt. Ove godine u suradnji s portalom Wishmama.hr prikuplja sredstva za nabavku dijagnostičkog uređaja za pulsnu oscilometriju –  Resmon™ Pro Forced Oscillation Technique, koji predstavlja neinvazivnu metodu mjerenja plućne funkcije prilikom disanja kod dojenčadi i male djece.

U Muzeju za umjetnost i obrt 27.studenog otvorena je jedinstvena, nikada viđena izložba o planetarno popularnom baletu Orašar Petra Iljiča Čajkovskog koji je praizveden 1892. u Marijinskom kazalištu u Sankt Peterburgu. Već prvog dana izložbu Orašar – najljepša božićna bajka vidjelo je više od 2000 posjetitelja.

Na radost djece i njihovih roditelja, baka i djedova, izložbu će posjetiti i Sv.Nikola 6.prosinca u 18 sati. Uz prigodan program i poklone koje je osigurao portal Wishmama.hr, svi posjetitelji taj dan kupnjom ulaznice pomažu u prikupljanju sredstava za nabavku dijagnostičkog uređaja koji će bitno olakšati pretrage kod dojenčadi i male djece.

Muzej za umjetnost i obrt donirat će Dječjoj bolnici Srebrnjak sav prihod od prodanih ulaznica na dan 6.prosinca 2016.

Podsjetimo, bolnica Srebrnjak je po svojem značaju i ulozi središnja i jedinstvena ustanova za liječenje bolesti dišnog sustava djece i adolescenata u Hrvatskoj.

Danas je u svojoj djelatnosti visoko rangirana bolnica po europskim i svjetskim standardima i to ne samo u pružanju zdravstvene usluge, već i po projektima koji razvijaju biomedicinske znanosti prije svega na području pulmologije, alergologije, imunologije te kardiologije.

Kao prva UNICEF-ova “Bolnica prijatelj djeteta” u Hrvatskoj , ova bolnica razvija visoki humanizacijski standard kroz razne aktivnosti poput 12 apartmana namijenjenih za smještaj majke uz dijete tijekom djetetovog boravka u bolnici, igraonica na odjelima, radionica i dječjih predstava tijekom cijele godine, organiziranom Školom u bolnici, Astma školom i Astma kampom.

S obzirom da je Muzej za umjetnost i obrt poznat po mnogobrojnim i izvrsnim programima za djecu te pomoći potrebitima, donacija Dječjoj bolnici Srebrnjak bio je logičan odabir za ovogodišnju humanitarnu akciju.