Koncert : Pejzaži s flautom i glasovirom

Talijanski institut za kulturu, partner izložbe Orašar – najljepša božićna bajka u Muzeju za umjetnost i obrt, obogaćuje program Adventa u Zagrebu na najljepši mogući način, koncertom Pejzaži s flautom i glasovirom koji će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt u subotu 10.prosinca s početkom u 19,30 sati.

Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku, u čarobnom ambijentu Muzeja za umjetnost i obrt, slušati vrsnog talijanskog flautistu Mario Carolija uz glasovirsku pratnju Akiko Okabe.

Mario Caroli sa samo 22 godine pobjeđuje na poznatom međunarodnom natjecanju “Kranchstein Musikpreis” u Darmstadtu nakon čega  započinje njegova intenzivna solistička karijera. Danas ga smatraju jednim od najznačajnijih flautista svoje generacije. Koncepcija njegovih programa i širok repertoar pokazuju autentičan i osobni pristup, zahvaljujući kojem nastupa diljem Europe, SAD-a i Japana.

Međunarodna kritika jednoglasno govori o Caroliju kao “fenomenu” zbog njegovih nadahnutih interpretacije Bacha, Schuberta ili Debussyja. Nevjerojatnu kvalitetu njegova zvuka New York Times opisuje kao želju slušatelja da u njemu bude “uronjen”.

Glazbenik, diplomoirani filozof, kozmopolit i poliglot (tečno govori sedam jezika), živi u Francuskoj, u Strasbourgu, gdje predaje flautu na Višem Konzervatoriju te drži katedru za flautu na Višem Konzervatoriju u Freiburgu, u Njemačkoj, jednoj od najprestižnijih svjetskih katedri za flautu.

Za koncert u Zagrebu, pripremio je pomno biran program sa skladbama Carl Philipp Emanuel Bacha, Georg Philip Telemanna, Petra Iljiča Čajkovskog, Frank Martina i César Francka kojeg će izvesti na vrijednoj Miyazawa flauti, od platine.

Glazbeni kritičar njemačkog Fränkischer Tag opisao je pijanisticu Akiko Okabe sljedećim riječima: “Akiko Okabe na klaviru znači: povjerenje i virtuoznost, rafinirano tumačenje, pametna predanost, elegancija pokreta vezana za skladbu i prave doze energije između plesa i oluje, između udaraca i milovanja.”

Zbog ograničenog prostora i velikog interesa publike potrebne su predbilježbe na telefon 4882-125 (info pult MUO).