Prvo razgledavanje izložbe Orašar

Četrdesetak novinara i uzvanika uputilo je velike pohvale autorima izložbenog postava.

Nazočnima se prvi obratio Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt te opisao kratku ali intenzivnu i zanimljivu povijest osmišljavanja i realizacije projekta, izložbe „Orašar – najljepša božićna bajka“ i popratnih događanja. Zahvalio je na potpori u organizaciji izložbe Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb i Fundaciji Teatro alla Scala.

Vesna Ledić, autorica idejnog koncepta i voditeljica projekta „Orašar“ istaknula je Privrednu banku Zagreb kao glavnog pokrovitelja izložbe, Croatia osiguranje kao partnera MUO, kao medijske pokrovitelje Europlakat, Gloriju, Jutarnji list, Buro 2/47, časopis Zagreb moj grad, www.wish.hr, časopis Matica Matice iseljenika Hrvatske, sponzore Arskopija, IGEPA, Lidl, Offset.hr te partnere izložbe HUP Zagreb, Esplanade Zagreb, Udrugu Praktikum, FreyWille, Talijanski institut za kulturu Zagreb i Zagrebačku filharmoniju.

Dr. sc. Arijana Koprčina,  autorica i kustosica izložbe predstavila je stručne suradnike u realizaciji izložbenog postava i kataloga, a to su autori likovnog postava Saša Šekoranja i Dean Franić, konzultanti za temu baleta Mirna Sporiš i Mladen Mordej Vučković, konzultant za glazbu Zlatko Madžar, suradnici na izložbi Dženisa Pecotić i Žorž Draušnik te autori vizualnog identiteta Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić. Zamolila je suradnike da joj se pridruže i sudjeluju u vodstvu za novinare i uzvanike kroz izložbu.

Kostimirani članovi Baleta HNK Zagreb, raspoređeni u središnjem dijelu izložbenog postava, iznenada su se pokrenuli, izveli kraću koreografiju iz baleta „Orašar“ i bilo ugodno iznenađenje za sudionike prvog razgledavanja izložbe Orašar u Muzeju za umjetnost i obrt.

Veoma uspješno događanje okončano je druženjem uz Slatki stol, raznovrsne deserte Monike Kos /Kulinarijat.

25/11/2016

Glavni pokrovitelj izložbe:
logo_0

Medijski  pokrovitelji:
Gloria
Jutarnji list