Antiphonus u Muzeju za umjetnost i obrt i crkvi sv.Katarine

Već četvrtu sezonu u MUO – Muzeju dobrog zvuka, Antiphonus priprema nezaboravne koncerte u ciklusu Triade. Budite među prvima koji će osigurati svoje mjesto na vrhunskim koncertima ansambla Antiphonus u Muzeju za umjetnost i obrt za ciklus TRIADE i u crkvi sv.Katarine ciklus TRINITAS

U sezoni 2016./2017. čut ćemo četiri programa: integralnu izvedbu prve i šeste knjige madrigala Claudia Monteverdija, crvene niti ciklusa od samog početka. Na drugom koncertu slijedi program koji je -naoko- djelomična iznimka ciklusa zbog svog sadržaja, ali ipak itekako ima svoje mjesto u MUO, jer predstavlja upravo spoj svjetovnog i sakralnog, počevši od forme, do konceptualnog tonalnog plana i, činjenice da tematikom i madrigalskim žanrom predstavlja ovozemaljsku nesavršenost: Suze svetog Petra Orlanda di Lassa, majstora renesanse. I, po prvi puta u Triadama, iskorak u romantiku! Uz glasovnu i dikcijsku potporu bas-baritona Krešimira Stražanca sa svjetskom adresom što se oratorija i njemačkog vokalnog repertoara tiče, te sočna intermezza Pavla Zajceva na violončelu i Daniela Detonija na povijesnom fortepianu Brahmsa i Schumanna, baš kako dolikuje Muzeju za umjetnost i obrt –muzeju dobrog zvuka!

22.11.2016.

Monteverdi: Primo libro dei Madrigali
Srdjan Berdović, lutnja

17.1.2017.

Brahms: Liebes, Zigeunerundandere Lieder
Daniel Detoni, fortepiano
Pavle Zajcev, violončelo
Krešimi Stražanac, bas-bariton

21.2.2017.

Lasso: Lagrime di S.Pietro

4.4.2017.

Monteverdi: Sesto libro dei madrigali
ErazemGrafenauer, arhilutnja

U ciklusu Trinitas, u sv. Katarini, čut ćemo tri koncerta: Monteverdijevu prekrasnu missuIn illotempore (U ono vrijeme..), vrhunac spoja renesanse i baroka, za šest do sedam glasova; zatim program Amalgatissime, u kojem će zazvučati sjaj i boja starog zlata bogate polifonije skladane za trombone, kornete i glasove, u akustičkom spoju koji je dovoljna terapija za slušatelja i onkraj upućenosti u samu glazbu; te na kraju, zbog očitog interesa publike, Bachovu Muku po Ivanu.

4.12.2016.

Monteverdi: Missa in illo tempore a 7

12.3.2017.

J.S.Bach: Johanne spassion

21.5.2017.

Amalgatissime: Venezia 1500

Cijene ulaznica:

70 kn / 35 kn za umirovljenike i studente / 50 kn po koncertu za kupnju cijelog ciklusa Triade ili Trinitas
Za članove programa vjernosti MUO obitelj, odobravamo 20% popusta na redovne ulaznice kao i na ulaznice za umirovljenike i studente

Prodaja ulaznica:

Info pult MUO – utorak-subota 10-19 sati, nedjelja 10-14 sati i sat vremena prije koncerta iz ciklusa TRIADE u MUO odnosno u crkvi sv.Katarine za koncerte iz ciklusa TRINITAS.