Završnica izložbe Bachrach & Krištofić

15.10. od 10 do 14 sati: radionica AmbaLAŽIRANJE
20.10. u 10 sati: vodstvo za građanstvo
22.10. u 12 sati: Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno – susret s autorima
22.10. od 10 do 14 sati: radionica GIFart

GIFart @ MUO (NJI3)
Radionica izrade animiranih gifova uz izložbu Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija u subotu 22. listopada
Jesi ikada koristio/la GIF ili ga možda izradio/la? Često ih ‘šeraš’? Znaš li kako se rade?
Dođi na radionicu i nauči raditi animirane gifove od stvari koje crtaš, dizajniraš, stvaraš u svoje slobodno vrijeme!
Radionica je namijenjena polaznicima kasnog osnovnoškolskog (7. i 8. razred), te srednjoškolskog uzrasta. Broj polaznika je ograničen na svega 10, stoga se požurite prijaviti na iva.mestrovic@muo.hr !
NJI3 dizajnerski je kolektiv koji čine Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, članice HDD-a. Izlagale su na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Nagrađivane su dizajnerice koje se bave dizajnom u tiskanim i virtualnim oblicima.

AmbaLAŽIRANJE (Pedagoški odjel MUO)
Radionice uz izložbeBachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografijai Izložbu hrvatskog dizajna 1516 u subotu 1. i 15. listopada
Velik dio radova na izložbi Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija čine ručno kolorirane fotografije naglašene artificijelnosti.S druge strane, na Izložbi hrvatskog dizajna prisutno je puno plakata, letaka, web stranica, ambalaže i sličnih radova kojima je osnovni zadatak privući pažnju, ostaviti dobar dojam o određenom proizvodu. A znamo da „reklame“ nisu uvijek baš sasvim iskrene.
Na radionici AmbaLAŽIRANJE polaznici će sami sebi dizajnirati „ambalažu“, stvoriti određeni imidž. Mi ćemo ih fotografirati, a oni će na svoje crno-bijele fotografije intervenirati bojom. Pri tome će trebati osmisliti zašto mijenjaju svoje lice baš na određeni način, odnosno zbog čega se žele predstaviti u određenom svjetlu koje je, naravno, nestvarno odnosno – lažno.
Radionica je namijenjena svim uzrastima. Dođite kada hoćete i ostanite koliko želite!
Voditeljica Pedagoškog odjela je Malina Zuccon Martić. Radionicu je osmislila i vodi Iva Meštrović.