Paško kulturno ljeto i MUO

Muzej za umjetnost i obrt će ove godine gostovati na Paškom kulturnom ljetu s radionicom Ludoskopi vezanom uz op art, a inspiriranom izložbom Pokrenuto oko – talijanska kinetička umjetnost od ’50-ih do ’70-ih koja je održana u MUO početkom godine.

Uz prezentaciju koja bombardira naše oččččne žžžžživce proučavat ćemo optičku i kinetičku umjetnost, a potom ćemo na radionici pokušati izraditi vlastiti rad koji stvara iLuZiJu. U različitim tehnikama izrađivat ćemo op-art djela, iluzije, mobile i „druge beskorisne strojeve“, a vjerujemo da će se našim aktivnim posjetiteljima posebno svidjeti mogućnost izrade kaleidoskopa – stroja za proizvodnju op arta!

Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavat će se 12., 13. i 14. srpnja od 18 do 21 sat u atriju Kneževog dvora i Kuli Skrivanat. Otvorenje izložbe radova bit će u petak 15. srpnja u 21 sat, u atriju Kneževog dvora.

Voditeljice radionice: Iva Meštrović, Maja Marović, Ivana Bijažić.

Snimka uz naslov: Inspiracija za kreativnu radionicu LUDOSKOPI – izložba Pokrenuto oko – talijanska kinetička umjetnost od ’50-ih do ’70-ih (održana u MUO početkom godine; snimka –  Paolo Scirpa, Ludoskop br. 116, Zdenac – Širenje +, 1984.).