Kreativna radionica Veličanstveni Ja

Izložba Veličanstveni Vranyczanyjevi pokazuje obiteljsku historiju kroz umjetnička djela i povijesne dokumente koji su ujedno i važni, ključni segmenti hrvatske povijesti i povijesti umjetnosti. Pedagoški odjel priredio je kreativne radionice za građanstvo u prvom tjednu ljetnih praznika prilagođene svim uzrastima. Samoj radionici će, kao i uvijek, prethoditi razgled izložbe na kojem ćemo se bavitiVranyczanyjevima, ali i općenito poviješću, arhitekturom, slikarstvom, fotografijom, modom i kulturom stanovanja u Hrvatskoj u 19. i 20. stoljeću. Na radionicama ćemo u različitim tehnikama izrađivati obiteljska stabla, grbove, monograme, pečate, ex librise…
Novost je edukativna publikacija za djecu – spomenar Veličanstveni Ja. Riječ je o radnoj knjižici namijenjenoj djeci koja dolaze na izložbu s roditeljima u vrijeme kada se ne održavaju radionice, ali naravno da će ih i mali „plemići“ s radionica ponijeti kući za uspomenu!
Radionice će se održavati od 14. do 19. lipnja, radnim danima do 10 do 16 sati, vikendom od 10 do 14 sati. Dođite kada želite i ostanite koliko hoćete!
Voditeljica Pedagoškog odjela je Malina Zuccon Martić. Voditeljica radionice je Iva Meštrović.
Snimka uz naslov: Vlaho Bukovac, Djeca Olge i Ljudevita Vranyczany-Dobrinovića, Oroslavje, 1893.

Snimke u galeriji: Iz spomenara Veličanstveni Ja