Vodstva i radionice uz izložbu „Veličanstveni Vranyczanyjevi“

Pedagoški program uz izložbu 
Veličanstveni Vranyczanyjevi – umjetnički, povijesni i politički okvir života jedne plemićke obitelji

Izložba Veličanstveni Vranyczanyjevi pokazuje obiteljsku historiju kroz umjetnička djela i povijesne dokumente, koji su ujedno i važni, ključni segmenti hrvatske povijesti i povijesti umjetnosti. Pedagoški odjel priredit će stručna vodstva prilagođena svim uzrastima i potrebama posjetitelja. U vodstvima ćemo se baviti Vranyczanyjevima, ali i općenito poviješću, arhitekturom, slikarstvom, fotografijom, modom i kulturom stanovanja u Hrvatskoj u 19. i 20. stoljeću.

Stručna vodstva za građanstvo: četvrtkom i subotom u 11 i 17 sati, do 30. lipnja.
Stručna vodstva za grupne posjete: svakodnevno, uz prethodnu najavu.

Uz izložbu ćemo organizirati i raznovrsne kreativne radionice za sve uzraste na kojima ćemo u različitim tehnikama izrađivati obiteljska stabla, grbove, pečate, ex librise… Krajem lipnja svečano ćemo otvoriti izložbu radova nastalih na radionicama.

Radionice za građanstvo: 14. – 19. lipanj, radnim danima 10-16 sati, vikendom 10-14 sati.
Radionice za grupne posjete: svakodnevno uz prethodnu najavu.

Posjetiteljima koji dolaze s djecom, a boje se da bi njihov razgled izložbe djeci mogao biti predugačak, nudimo mogućnost posudbe „slikarskog koferića“ u kojem će biti materijali koji omogućuju zabavljanje i kreativno izražavanje. Dio opreme koferića je i radna knjižica – spomenar „Veličanstveni ja“ koju će maleni „plemići“ ponijeti kući za uspomenu na posjet ovoj izložbi.