Princ Charles čestitao British Councilu

Charles, princ od Walesa sa suprugom Camillom, boravio je u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, a u Muzeju za umjetnost i obrt otvorio je izložbu „Dizajn za inkluziju“ čestitavši na prigodnoj svečanosti British Concilu na svemu što je postigao u proteklih sedam desetljeća pomažući mladima te u razvijanju prijateljskih odnosa između Hrvatske i Britanije.

British Concil je kulturna ustanova usmjerena obrazovnoj i kulturnoj suradnji i razmjeni između Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja, a britanski je prijestolonasljednik tu zadaću istako kao veoma značajnu, prepoznatljivu u mnogim dijelovima svijeta kao nastojanje da se pomogne pogotovo mlađim naraštajima u studiraju i učenju engleskog.

Budući da je izložba „Dizajn za inkluziju“ prikaz rezultata veoma uspješnog projekta Dizajn za inkluziju, poglavito radionice koju je u siječnju ove godine u Požegi organizirao British Council uz financijsku podršku Europske unije (prethodnih godina u Zagrebu, odnosno Osijeku) princ Charles je rekao: „Impresioniran sam načinom na kojhi su ideje, crteži i dizajn prerasli u najposebnije predmete svih vrsta. Velika je umjetnost to napraviti“. Naime, radionice su imale isti cilj – iskoristiti mainstream dizajn udružen s procesom inkluzije kako bi se promijenio položaj organizacija kojima upravljaju, koje zapošljavaju ili obrazuju društveno marginalizirane skupine.

Prigodom dolaska u Muzej za umjetnost i obrt princa Charlesa pozdravio je ravnatelj Miroslav Gašparović, a na prigodnoj svečanosti posvećenoj British Councilu nazočni su bili glumci, sportaši, glazbenici, poduzetnici i predstavnici medija.