Arhiva

Pedagoški program uz izložbe Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija i Izložba hrvatskog dizajna 1516

24.9. 11-14h – radionica Reciklotisak @ MUO (This Town NeedsPosters)
1.10. 16-20h (Bijela noć) – kreativna radionica AmbaLAŽIRANJE
15.10. 10-14h – kreativna radionica AmbaLAŽIRANJE
22.10. 10-14h – radionica GIFart (NJI3)

Vodstva za Bijelu noć:

17 – Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno – susret s autorima
18 – stručno vodstvo po Izložbi hrvatskog dizajna 1516
19 – Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno – susret s autorima
20 – stručno vodstvo po Izložbi hrvatskog dizajna 1516

  • stručna vodstva i radionice uz prethodnu najavu (iva.mestrovic@muo.hr)

Reciklotisak @ MUO (This Town NeedsPosters)

Radionica izrade plakata uz Izložbu hrvatskog dizajna 1516 u subotu 24. rujna

Dođi i nauči kako od starih novina i neiskorištene kuhače možeš napraviti plakat za svoju sobu ili za svoj prvi bend! Na ovoj ćemo radionici koristeći svakodnevne materijale upoznati vještinu ručnog visokog tiska. S polaznicima radionice izradit ćemo vlastiti papir, boju i uzorak za tisak od iskorištenog drveta i starih novina te naučiti kako uz jednostavne dodatke postići različite teksture, težine i boje papira. Iste ćemo materijale upotrijebiti za izradu boje, a tiskarske forme s vizualima koje želimo otisnuti polaznici će također izraditi sami. Jednostavnim korištenjem svakodnevnih materijala doći ćemo do inventivnih oblika vizualnog komuniciranja. Tekstura, oblik, veličina, taktilnost materijala čine svaki otisak jedinstvenim!

Radionica se održava u subotu 24. rujna od 11 do 14 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je polaznicima kasnog osnovnoškolskog (7. i 8. razred), te srednjoškolskog uzrasta. Kotizacija iznosi 50 kuna, a prijaviti se možete do petka, 23. rujna u 17 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionica je organizirana u suradnji s HDD-om.

This Town NeedsPosters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak koju sačinjavaju zagrebački arhitekti i grafičari Sven Sorić i Hrvoje Spudić. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa, prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima. Na zagrebačkom Danu D 2014. godine nagrađeni su prvom nagradom žirija, a na beogradskom Mikseru 2015. dodijeljen im je Mikser Award. Drže predavanja na SOS Dizajn Festivalu u Sarajevu, DA festivalu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, izlažu u Zagrebu, Rijeci i Sisku, te na posljednjem Danu D drže dizajnersku početnicu Arhiviranje grada.


GIFart @ MUO (NJI3)

Radionica izrade animiranih gifova uz izložbu Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija u subotu 22. listopada

Jesi ikada koristio/la GIF ili ga možda izradio/la? Često ih ‘šeraš’? Znaš li kako se rade?
Dođi na radionicu i nauči raditi animirane gifove od stvari koje crtaš, dizajniraš, stvaraš u svoje slobodno vrijeme!

Radionica se održava u subotu 22. listopada od 10 do 14 sati u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je polaznicima kasnog osnovnoškolskog (7. i 8. razred), te srednjoškolskog uzrasta.Broj polaznika je ograničen na svega 10, stoga se požurite prijaviti na iva.mestrovic@muo.hr !

NJI3 dizajnerski je kolektiv koji čine Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, članice HDD-a. Izlagale su na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Nagrađivane su dizajnerice koje se bave dizajnom u tiskanim i virtualnim oblicima.


AmbaLAŽIRANJE (Pedagoški odjel MUO)

Radionice uz izložbeBachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografijai Izložbu hrvatskog dizajna 1516 u subotu 1. i 15. listopada

Velik dio radova na izložbi Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija čine ručno kolorirane fotografije naglašene artificijelnosti.S druge strane, na Izložbi hrvatskog dizajna prisutno je puno plakata, letaka, web stranica, ambalaže i sličnih radova kojima je osnovni zadatak privući pažnju, ostaviti dobar dojam o određenom proizvodu. A znamo da „reklame“ nisu uvijek baš sasvim iskrene.

Na radionici AmbaLAŽIRANJE polaznici će sami sebi dizajnirati „ambalažu“, stvoriti određeni imidž. Mi ćemo ih fotografirati, a oni će na svoje crno-bijele fotografije intervenirati bojom. Pri tome će trebati osmisliti zašto mijenjaju svoje lice baš na određeni način, odnosno zbog čega se žele predstaviti u određenom svjetlu koje je, naravno, nestvarno odnosno – lažno.

Radionica se održava u dva termina: na Bijelu noć u subotu 1. listopada od 16 do 20 sati te u subotu 15. listopada od 10 do 14 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je svim uzrastima. Dođite kada hoćete i ostanite koliko želite!

Voditeljica Pedagoškog odjela je Malina Zuccon Martić. Radionicu je osmislila i vodi Iva Meštrović.