Anđeo za božićno drvce

Dragi naši, s obzirom na mjesec posvećen Zbirci kiparstva i na nadolazeći blagdan, Božić, u današnjem zadatku pozlaćena drvena skulptura anđela iz našeg fundusa poslužit će nam kao inspiracija za tradicionalno ukrašavanje božićnog drvca. Božićno drvce ili božićna jelka jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih tradicija koje se povezuju s proslavom Božića. Obično se na Badnjak ukrašava kuglicama, slasticama te malim raznobojnim svjetiljkama, dok se prije ukrašavalo svijećama. Na vrh drvca često se postavlja anđeo ili zvijezda repatica koja predstavlja Betlehemsku zvijezdu iz priče o rođenju Isusa Krista. Danas smo odlučili s vama izraditi jednog anđela koji se tradicionalno stavlja na vrh božićnog drvca.

Sve što vam je potrebno je: masa za modeliranje (u hobby dućanima naći ćete razne vrste, mi preporučamo one lagane, kako ne bi opteretile bor)

S masom za modeliranje oblikujte svojeg anđela. Nakon što završite s modeliranjem, stavite ga na vrh bora, poslikajte i pošaljite na edukacija@muo.hr.

Veselimo se vašim radovima!

Pedagoški odjel MUO